fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

Afsnit 1 af 2 indlæg

Klokken er 6.00 på en frost kold Tirsdag morgen.
Jeg er netop ankommet til Karup lufthavn og har 2 spændende dage i København foran mig. Fritz Hansen har inviteret mig til, deres globale PR event på Radisson Collection Royal Hotel i København.

Her skal jeg møde mange interessante mennesker fra hele verdenen, og ikke mindst se det ikoniske hotel designet af ikonet Arne Jakobsen.
Jeg boede der sidste sommer sammen med Thomas, hvor jeg havde et par gode dage med shopping og livs nydelse.

Jeg husker hotellet som et sted der emmer af historie, design og klasse.

Jeg er spændt på de 2 kommende dage, hvor jeg skal møde en masse spændende mennesker fra den kreative verden, og har et pakket program foran mig.

Lidt i 8 lander jeg i København, og med store forventninger begiver jeg mig mod hotellet. Jeg glæder mig til, at opleve hotellet igen efter den store make-over.
Det er jo altid svært, at skulle lave om på ikoniske og historiske omgivelser, og derfor er jeg også spændt på hvordan de er lykkedes med det projekt.

Space Copenhagen har stået for indretningen af hotellet, og mit første indtryk er, at de har holdt fast i det eksklusive udtryk. Møbler i velour, disk i messing/marmor og store special lavede lamper pryder hallen. Lobbyen er indrettet som et multirum med reception, bar og restaurant.


I 2017 købte Radisson Collection Royal Hotel klassikeren “Gryden” tilbage fra Lauritz.com fordi de ville integrere den i hotellets lobby. Til venstre for indgangen står flere eksemplarer af stolen, og området fungerer som en slags vente område, hvor man kan tage sig et hvil, eller vente på at ens rejsepartnere får tjekket ind.

Mit førstehåndsindtryk er virkelig godt, og jeg er positivt overrasket over, at de har formået at bibeholde sjælen i lobbyen, samtidig med at de har fornyet den, og bragt den ind i nutiden. Der er en åben og meget hjertelig atmosfære, og man mærker tydeligt, at hotellet har en aura af eksklusivitet og personalet er meget servicemindede og formelle på den “fede måde”

Vi bliver mødt af hotellets General Manager Brian Gleeson, Head of design Christian Andresen fra Fritz Hansen og Space Copenhagen på 1. sal.

De giver os alle 3 et indblik i design, historie og hele rejsen hotellet og møblerne har været igennem, fra 1958 til hvordan hotellet står i 2018.  Der er ingen tvivl om, at det har været en svær opgave at retænke hotellets design. Mange mennesker har en holdning til hotellet, og det kan være svært at få accept fra kunderne, når det ikoniske og traditionelle ændres.

At turde tænke nyt, og ikke blot indrette som et museum med en tidslomme har være hele grundideen med at modernisere hotellet. Arne Jacobsen selv var jo i høj grad foran sin tid, og meget nytænkende, så mon ikke han også selv er en stor tilhænger af, at hans ikoniske hotel bliver bragt godt ind i 2018?

Arne Jacobsen Suiten – Room 606

Et stort øjeblik for en design fan som mig var, da vi skulle opleve det ikoniske værelse 606. Værelset er fra ende til anden designet af Arne Jacobsen, og står præcis som det blev udført i 1959. Her er der virkelig tale om en tidslomme der er bevaret til eftertiden. Det er det eneste værelse der står præcis som ved opførslen, og det er en speciel oplevelse. Det er ligesom, at træde ind i år 1959.

Det er et meget arkitektonisk værelse, hvor der er tænkt over alle detaljer, og alle ting skal have en funktion. Som foreksempel skal lyset kunne følge én rundt i lokalet. Derfor er der lavet “skinner” i væggen hvor lamperne kan skubbes rundt efter behov.

Værelset kan opdeles i 2. Enten som ét stort “leve” værelse, eller som stue og soveværelse adskilt af et gardin der kan trækkes for.

Farven er kølige, og spiller godt sammen med det mørke træ.

En sjov anekdote er, at Arne Jacobsen insisterede på, at på alle værelserne skulle der være en hvid orkide. En anekdote er, at dråben der er designet specifikt til værelse 606 fremhæver kvindens former, når den er placeret foran sminkespejlet. Hele kvindens silhuet kan dermed ses i dråben – Ja der er virkelig tænkt over alle detaljer.

Space Copenhagen har valgt, at stille dråben i alle deres suiters sminkerum af netop samme årsag.
Billederne er taget af fotograf Rickard L. Eriksson til Radisson Collection Royal Hotel

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.