fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

Er du til shopping, lækker mad, forlystelser og god stemning?
Hvis ja, så er Göteborg et godt bud på en forlænget weekend, eller blot en kort én dags tur.
Vi tog selv færgen fra Frederikshavn, og havde en enkelt overnatning i byen.

Sejlturen fra Frederikshavn

.Vi sejlede fra Frederikshavn kl. 8.30 og var i Göteborg omkring kl 12. Da det var vores første dag i byen, havde vi også booket en overnatning, så vi var sikre på, at få det hele med. Hvis du har oplevet byen før, og blot vil have en shopping dag til den attraktive svenske krone kurs, ja så kan du godt nøjes med én dag.
Vi rejste med færgen i sommerferie højsæsonens uge 29, og det betød, at der var prop fyldt på båden. Et godt råd herfra, hvis du vil spise ombord er, at booke plads i bådens restaurant hjemmefra. Vi endte med, at sidde i ude på gangen i over én time, men så ved vi jo det til en anden gang. På trods af de mange mennesker er færgeturen hyggelig, og ganske afslappende. Maden er rimelig, men også i den dyre ende, så en anbefaling kan være at spise hjemmefra, eller have mad med selv.

Vi havde valgt, at lade bilen stå i Danmark, da færgebilletten så var markant billigere. Det gode ved Göteborg er, at langt det meste er i gå afstand, og ellers findes der sporvogne. Mange brugte også løbehjul eller udlejnings cykler. Det så også ud til, at fungere fint.

Fra havn til hotel
Fra havnen og til centrum er der cirka 30 minutters gåtur, og vi havde booket os ind på Hotel Eggers som lå helt centralt. Som altid når vi rejser booker vi via hotels.com eller Trivago. Her plejer vi at kunne finde fornuftige priser på gode hoteller.

Hotel Eggers var et godt sted, at bo – Hyggelig stemning, og personalet var søde og hjælpsomme. Det er et hotel der er indrettet i meget gammel stil, og det er virkelig gennemført! Vi fik også en skøn morgenbuffet, så det hotel kan jeg i hvert fald godt anbefale. Ikke mindst på grund af belligenheden som var helt central.

Shopping i Göteborg

Göteborg er en virkelig god shopping by. Både på grund af den lave kurs (den var i 70 for vores vedkommende), men også på grund af de mange butikker og den hyggelige charmerende atmosfære.

Vi er ikke så meget til storcentre, men dem findes der også flere af i byen. I mit indlæg fortæller jeg ikke om centrene, men mere om selve strøget, sidegaderne og den fantastiske bydel Haga.

Vores shoppingtur begyndte i den gamle bydel Haga. En virkelig hyggelig bydel i det centrale Göteborg. Her finder du både gamle huse fra 1800 tallet, og et væld af skønne butikker.

I Haga finder du ikke de store design og mode butikker, men derimod små special butikker. I gaden findes der flere tema butikker, som udelukkende fokuserer på ét specifikt område.
Der var f.eks. en butik udelukkende med håndsæbe, én med oliven og én udelukkende med øl. I den ene ende af shopping gaden i Haga ligger det lille galleri Sintra. De udstiller keramik og skulpturer fra lokale kunstnere. Et meget hyggeligt sted, og vi fik da et par vaser med hjem derfra.

Tid til kaffe og kage?
Vi havde fået et tip hjemme fra om, at besøge cafe og kage huset “husaren”. Køen startede allerede ude fra gaden, og vi var ikke i tvivl om, at det var et populært sted. De lavede skønne kager, og god kaffe. Hvis du er til kringle, så serverer de også én på størrelse med en spise tallerken. Velbekomme!

Efter turen i Haga og besøg på en frokost restaurant gik turen videre til alle de små shopping gader omkring “Kungsgatan”. Her kommer den ene gade efter den anden, på kryds og tværs med de store design butikker og modehuse. Absolut et must for de shopping glade. Min anbefaling er, at tage gaderne én af gangen, og afsætte god tid.

Til alle jer der elsker boligindretning og design er butikken “Artilleriet” på Magasingatan 19 virkelig en “must see”.

Her finder du nyeste trends, og Sverige er virkelig langt fremme indenfor boligindretning og tendenser!. En flot butik i 2 etager, som virkelig skal opleves.

Tivoli i Liseberg

En virkelig hyggelig oplevelse er, at besøge det gamle tivoli Liseberg. Her er hyggeligt både for børn og voksne, og selvom du ikke er til de vilde forlystelser, ja så er parken en stor oplevelse alligevel. Hyggelig stemning, og masser af oplevelser. Spise stederne i parken er ikke noget at skrive hjem om, så mit råd er, at finde et sted udenfor parken. Vi var her som sagt i uge 29, og der var mange mennesker. Vær derfor forberedt på kø, hvis du kommer i høj sæsonen, men det skal man jo nok forvente i alle forlystelsesparker.

Trädgårdsforeningen smukke have

En grøn oase midt i Göteborg. En skøn park, hvor du finder alverdens flotte blomster og planter. Parken i sig selv er utrolig hyggelig, og følger byens store kanal. Inde i parken finder du også små cafeer og mulighed for, at få en lille forfriskning.

Palmhuset er også en oplevelse værd. Her finder du palmer i alle mulige afskygninger, og bestemt en oplevelse, hvis du interesserer dig for planter. Vi nåede det ikke i denne omgang, men en anden gang vil vi helt sikkert selv tage mad med i parken, og nyde en god frokost her.

Vi besøger helt klart byen igen, og næste gang bliver det som en enkelt dags tur, som et afbræk fra hverdagen og med lidt shopping.

Rigtig god tur til Göteborg 🙂