fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

På min Instagram profil er der mange der spørger til vores have og blomsterbede. Derfor vil laver jeg et indlæg om vores blomsterbede til inspiration.

.Hvis du følger mig på Instagram har du sikkert bemærket, at jeg er vild med lavendler. Ved siden af vores indkørsel plantede jeg sidste år en række små lavendler, som siden har vokset sig store, og står netop nu fuldt udsprungne. Flotte farver, og en skøn duft. En ekstra bonus er, at de små bier er helt vilde med, at hente nektar fra dem, og de har jo desværre svære levevilkår efterhånden, så du hjælper også bierne ved, at have lavendler.

På vores bagerste terrasse har jeg også lavet et bed med lavendler. Dette bed bruger jeg til, at lave en skillelinje mellem for- og baghaven. De markerer på en fin måde overgangen fra den ene terrasse til den anden.

Foran vores hoveddør har jeg et stort bed, med mange forskellige blomster og planter.

Her vokser:

  • Sankt Hans urt – Hylotelephium telephium
  • Blå Bjørnegræs – Festuca glauca
  • Salvia – Nemorosa ‘Ostfriesland’
  • Brun Surkløver – Oxalis Triangularis
  • Hede Lyng – Calluna vulgaris
  • Hebe – Emerald Green
  • Rhododendron – Ramapo
  • Skimmia
  • Buksbum – Suffruticosa
  • Lammeøre – Stachys Byzantina

En god blanding, som står flot hele året. Her om sommeren står de med en masse flotte farver, og vinteren igennem står bedet flot grønt og brunt. For mig er det vigtigt, at et bed står flot hele året rundt. Hvis der udelukkende er sommerblomster, så ser det trist og kedeligt ud om vinteren, og står det “kun” med grønne planter, så mangler farverne om sommeren.

Fordelen ved, at der vokser så mange planter tæt sammen er også, at ukrudt holdes godt nede, og det skal man jo heller ikke klage over.

I vores indkørsel har jeg 2 kirsebær træer, der står med de flotteste blomster i for-sommeren, og ellers også står pænt resten af året.

Her findes også buksbom, som er flotte året rundt, og 1-2 gange om året bliver klippet til, så de står flotte og runde. Lavendel finder også plads her, og ja som i bemærker, så elsker jeg bare lavendel :).

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.