fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

Til Formland i 2018, fik jeg en flot 2. plads for mit bud på et uderum til Green Escape.

Stig Lauritsen fra Paradehuset inviterede mig til, at besøge ham i Paradehuset ved Haslev. Her i August 2019 fik jeg endelig taget invitationen op, og besøgte Stig i hans have oase.

Paradehuset & Gisselfeld Kloster

.Paradehuset ligger ved siden af Gisselfeld Kloster, og i de smukkeste omgivelser. Stig og hans mand Greg har indrettet stedet som et Bed & Breakfast. Det helt unikke ved Paradehuset er al den historie som huset byder på med slots haven, blomsterne og orangeriet. Det er en meget sanselig oplevelse, og der er en helt særlig rolig ånd.

Velkomsten, og den dejlige snak med Stig

Jeg ankom en Fredag eftermiddag, hvor jeg blev mødt af Stig, der bød mig velkommen, og viste mig straks ned til deres smukke have. Her blev jeg budt på kaffe og kage fra deres salon – Nattergalen. Vi fik en god samtale om livet, arbejde og alle de rutsjeture tilværelsen byder på. En dejlig samtale i smukke omgivelser, som jeg aldrig vil glemme.

Greg kom først til lidt senere på eftermiddagen, han var på arbejde i Nord Sjælland. De har en tegnestue sammen, som laver have rum til både kommuner, virksomheder og privat.

Paradehuset er opbygget af 3 klimazoner. Det fungere smart til væksterne. Zonerne gør at blomsterne, planterne udvikler sig i deres rette element. Lys, varme og luftfugtighed.

Efterfølgende fik jeg en rundvisning i slotsparken, hvor jeg mødte Helene Danneskjold-Samsøe. Stig fortalte fra starten, at han havde en overraskelse, og ikke hvilken en det var. Så vi mødte “tilfældigvis” Helene, hun er overdirektør for Gisselfeld Kloster, og er den første kvindelig i rækken, det er så sejt! Udover det er hun et meget spændende og interessant menneske, så er hun også meget hjertelig og rummelig som person.

Jeg var så heldig, at Stig havde arrangeret en rundvisning på klosteret, som blandt andet bød på deres meget store porcelæn samling fra hele verdenen.

Aftensmad og brunch i Paradehuset.

Herefter tog vi tilbage til Paradehuset, hvor Stig lavede skøn aftensmad fra det Indiske køkken. Det nød vi i Orangeriet, hvor vi var omgivet af en oase af blomster og vækster, som Stig og Greg passer og plejer gennem hele året.

Vi havde en virkelig hyggelig og fantastisk aften, med skønne samtaler og godt selskab.

Dagen efter stod jeg op til overdådig morgenmad i Orangeriet. Her var alt det man kan ønske sig af en morgen buffet, og så er det jo virkelig nogle skønne omgivelser at nyde det i.

Hvis du som jeg er vild med smukke blomster, og inspirerende grønne områder, så er Paradehuset bestemt et besøg værd. Huset har en spændende historie, som bestemt er værd at høre.

Jeg tog derfra med en følelse af ro og afslappethed, og kommer helt sikkert igen.
Sidst men ikke mindst fik jeg en personlig gave fra Stig, som var en smuk signeret Parade potte fra Berg’s Potter.

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.