fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

Igennem det seneste stykke tid har jeg arbejdet sammen med firmaet SCS-LAB. Det er en producent der laver spartelmasse, som kan bruges til gulvet eller væggen. SCS-LAB er specialister i microcement, og førende inden for udvikling af farver og strukturer.

Jeg vil gerne vise og fortælle hvordan jeg har fået et flot resultat på vores kontor. Spartelmassen er meget nem at påfører og gulvet er i sin helhed ganske enkelt at lave.

1 – Redskaber til projektet.
  • Spartel
  • Gulvfiber net
  • Hobbykniv
  • Slibemaskine
  • Malerpind

OBS. det er vigtig at gulvvarmen ikke er sat til. Det ødelægger hæftelsen til gulvet, da det tørrer for hurtigt.

Det du først skal gøre er at vaske gulvet over og støvsuge. Det gør at primeren (limen) forsegler gulvets sugeevne, og glasfiber nettet vil hæfte sig bedre til gulvet.

Spartelmassen kan monteres på næsten alle overfalder, (fx gamle fliser, og trægulve) da glasfiber nettet fastgører underlaget så det ikke revner.

Primeren skal rulles på med en filtrulle. Start med, at bruge en pensel til at dække langs kanterne. Herefter bruges filtrullen til at fordele primeren udover den store flade. Brug gerne rigeligt (Der står også en udførlig anvisning på pakken)

Når din primer har tørret i 12 timer, er det tid til at få lagt første lag spartel masse på.
Det er virkelig enkelt at gøre, og hvis der skulle komme nogle luft bobler under nettet, bruges hobbykniven til at åbne nettet så massen bliver fordelt ordenligt.

Første lag er lagt på, og man kan stadig fornemme nettet under overfladen. Når det første lag blevet tørt, spartles toplaget på, det giver en dybde og smuk overflade til gulvet.
Toplaget er også mere finkornet, så det bliver silkeblødt, at gå på efter gulvet er poleret og lakeret.

2: Polering af gulvet.
  • Malerulle
  • Pensel
  • Filtrulle
  • Kande
  • Topsealer fra SCS-LAB

Når gulvet skal poleres for det overskydende beton, bruges der en slibemaskine. Betongulvet bliver mere jævnt og lige, og får en meget mat/hvid overflade herefter.
Man kan godt blive lidt overrasket over hvordan gulvet ser ud, da det skifter meget karakter, det bliver meget stribet og hvidligt.

Men vær ikke nervøs, det skal nok blive godt! 🙂

Nu skal topsealeren fra SCS-LAB på. Det udføres med en malerpensel til kanterne, og en filtrulle til den store flade.
Jeg monterede min filtrulle på et malerskaft, så den var nem at håndtere, så man ikke kommer til at ramme lakken med fingere, fødder eller ben.
Det er også nemmere at have et overblik, over hvor langt man er kommet.

Topsealeren skal være på i et døgn før gulvet må betrædes, der skal gerne gå 3 dage inden møblerne bliver sat på plads.

Nu har du et flot og lækkert beton gulv. Rigtig god fornøjelse

Find mere inspiration og farver på www.scslab.dk

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.