fbpx
Telefon nummer

+45 30 30 11 30

E-mail

info@klintdrupp.dk

Dette indlæg indeholder reklame.

Velkommen til Hotel Egeskoven

I Hald Ege udenfor Viborg, ligger dette skønne Bed & Breakfast Hotel Egeskoven.
Det er en lille forstad med mange historier, dette hotel er en lille perle i det midtjyske. Hotellet er omkranset af fredet gamle egetræer, som er flere 100 år gamle.

Det er lige som at besøge min bedstemor…

Hotel Egeskoven

Pia Kjærsgaard og Per Gamborg overtog den historiske bygning som er opført i 1933, og har lavet en gennemgående renovering af både bygningen og udearealerne.

Det skønne her er, at de har bevaret stedets sjæl, og min første tanke da jeg besøgte stedet var: “Det er lige som at besøge min bedstemor”. En helt rolig og idyllisk stemning, hvor man er omgivet af skønne gamle møbler og genstande. Det er et lille hotel, og man føler sig meget velkommen.

Billedet er lånt fra Viborg Stift Folkeblad

Værterne er hele tiden tæt på, og forkæler virkelig gæsterne, og gør alt for at skabe en god stemning.
Vi havde fornøjelsen af én overnatning i brudesuiten, som er indrettet med en stor himmelseng og i flot gammel hyggelig stil. Det skønne ved, at bo midt i naturen, er at man vågner til lyden af naturen, store egetræs kroner og en masse fuglekvidder. Det er perfekt til, at komme ned i gear og få et roligt ophold.

Midt i naturen

Hotel Egeskoven er perfekt, at besøge hvis du er til natur og lange gåture. I området findes der de flotteste egeskove og Hald sø, hvor der er flere gode gå ruter. Specielt kan en gåtur omkring Inderøen anbefales. Her får man en skøn naturoplevelse, og går langs vandet det meste af vejen. Virkelig en smuk rute. Gåturen kan også planlægges, så den går forbi områdets ishus. Det kan også anbefales, da udsigten herfra er helt magisk udover heden og søen.

Vi gik selv rundt om Inderøen, og afsluttede dagen med et glas vin på terrassen foran hotellet. Dagen efter var der skøn morgenmad, med hjemmebagt brød, som i øvrigt kunne duftes i hele huset.
Et lækkert ophold, i de flotteste omgivelser. Atmosfæren var meget gæstfri og man følte virkelig at der var plads til, at slappe af log blot nyde roen.

Tæt på Hærvejen

Hotellet ligger lige op af hærvejen der strækker sig igennem hele Jylland, og giver de smukkeste gå og cykelruter.
Det er derfor både oplagt at overnatte på hotellet, hvis du gerne vil tage en længere vandring på hærvejen, eller blot vil have et afslappende ophold omkring det idylliske Hald Ege.
Når du har været på vandretur hele dagen, er der på hotellet både mulighed for at hoppe i vildmarksbad og en tur i saunaen.

De røde Barakker og masser af historie

Et af Hald Eges store varetegn er de røde Barakker. De ligger central og er utrolig idyllysk, de blev opført under første verdenskrig til, at huse syge og sårede krigsfanger. I dag bruges barakkerne til mange forskellige formål, bla. skole, dagsinstitution og beboelse.
Bygningerne er fredet og vedligeholdes så de holder den oprindelige stil.

Hald Hovedgård, Hald Ruinen og Dollerup Bakker

Hele området er indhyllet i den smukkeste natur, og ved Hald sø finder man Hald ruinen.
Det blev opført som et fort/fangetårn tilbage i middelalderen for, at den Jyske stormand Niels Bugge kunne beskytte sin ejendom mod den daværende konge. I dag er der blot ruinen tilbage, og det er helt sikkert et besøg værd. Området emmer af historie, og er et godt udflugtsmål for både vandrere og familier med børn.

Hald Hovedgård er majestætisk bygning som ligger med et smukt kig ud over Hald sø. Den store murestensbygning er ca. opført i 1750. Ejendommen emmer af historie og bygning bliver i dag brugt b.la. plantemarked i starten af juni.

Dollerup bakker ligger også ganske tæt på Hald Hovedgård og hotellet.
Her er der også smukke gå ruter og også mulighed for at bade i Hald sø.

Kagedag den 1. søndag i hver måned fra 14-17.00

På Hotel Egeskoven er det også muligt at kigge forbi den første søndag i måneden. Der bager Pia det helt store kaffe og kage bord, men det kræver du bestiller tid.
Vi havde fornøjelsen af at smage på Pias hjemmelavede hindbærsnitte, og den var fantastisk. 🙂

Du kan finde deres kontakt oplysninger i dette link: https://www.hotelegeskoven.dk/#h.p_y5-iRSOsNhnr
Stedet er helt sikkert et besøg værd, mere end en gang.

Vi kommer helt sikkert forbi Hotel Egeskoven igen. 🙂

2 Comments

    1. Tusind tak, det er virkelig også idyl på højt plan.
      Har altid været vild med at komme i Hald Ege og Dollerup. 🙂

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.